Пивна дробина, за останні кілька років стала для ферм незамінним складником раціону - все завдяки своїм перевагам та відносно дешевому білку.
Легко розщеплюється
Дає хлібний запах, який подобається корові
Легко засвоюється
Корови з’їдають більше СР
Нівелює недоліки основного корму - перебиває запах масляної кислоти
Пришвидшує прохідність корму
Але при заготівлі варто знати і про її слабкі сторони:
Це не стабільна сировина –якість залежить від вмісту вологи, сорту ячменю, і вмісту алкоголю
Дробина складна в заготівлі, саме через свою нестабільність
Практично не можливо або складно заготовити в рулони
Для заготівлі в рукава в ідеалі потрібен хімічний консервант
Для клієнтів, які бажають отримати готову та якісну пивну дробину без витрат на купівлю техніки, ми надаємо послуги із закладання пивної дробини у полімерні рукави.
Послуги передбачають роботу нашої техніки з оператором на Вашому підприємстві та безкоштовні консультації по зберіганню кормів. Додатково сплачується вартість полімерних рукавів, консервант та доставка техніки до Вашого господарства.
Заготівля пивної дробини в рукава виглядає ось так АГ-БАГ-УКРАЇНА | Заготівля пивної дробини в рукава - YouTube
В ЯКИХ РЕГІОНАХ МИ ПРАЦЮЄМО
Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська області
ЩО МИ РОБИМО НА ПІДПРИЄМСТВІ ЗАМОВНИКА
Орієнтовно через 2-3 тижні після отримання вашої заявки - техніка з оператором приїздить на підприємство
Оператор управляє процесом розвантаження техніки
Перед початком виконання роботи оператор оглядає площадку – усуваються недоліки або підбирається інше місце, більш придатне для розміщення рукавів
Техніка виставляється на площадку, підключається до трактора, проводиться пробний запуск , перевірка всіх вузлів, змащування
Надягається полімерний рукав
Оператор з представником замовника виїздить в поле де робить огляд культури що буде закладатись на предмет відповідності технологічним вимогам
Проводиться інструктаж персоналу, що буде задіяний в процесі роботи техніки та розпочинається заготівля пивної дробини в рукава
В процесі роботи оператор вибірково контролює якість сировини на відповідність технологічним вимогам (вологість, нарізка, чистота). За потреби - зупиняє роботу в разі невідповідності маси
Після закладки першого рукава - оператор разом з помічником від замовника закриває рукав та проводить інструктаж
Якщо у вас залишилися питання, Ви можете задати iх по телефону
044 290 37 69
ВИМОГИ ДО ПИВНОЇ ДРОБИНИ
Вологість / СР | 77-81 % / 19- 23 % |
Температура | 50 - 65 °C |
Автомобілі для перевезення | Вантажні автомобілі для транспортування дробини повинні бути чистими Для віддалених перевезень ОБОВ’ЯЗКОВЕ покритія брезентом (високий ризик забруднення)! |
Чистота | Чистота маси - ключова вимога. Чим більше забруднення маси золою - тим вищий ризик отримати корм низької якості. |
Температура при закладці дробини повинна становити не менше 50 °C, інакше є ризик, що маса засилосується погано.
ВАЖЛИВО! Пивну дробину з температурою нижче 50 °C слід закладати лише з використанням хімічного (органічного) консерванту.
Для дрібних фермерських господарств з щоденним виймання менше ніж 0,5 м: використання хімічного консерванту ОБОВ’ЯЗКОВЕ - для підвищення аеробної стабільності після відкриття рукава.
ЗА ЩО МИ ВІДПОВІДАЄМО І НЕ ВІДПОВІДАЄМО
ВАРТІСТЬ НАДАННЯ ПОСЛУГ ЗА 1 ТОННУ
Калькуляція станом на 1 квітня 2022 року:
Робота техніки з оператором
5.50 EUR
Консервант ProMyr XR 680
2.80 EUR
Всього
*без урахування доставки
13.04- 14.02 EUR*
Полімерний рукав
*тонна, в залежності від типу рукава
4.74-5.72 EUR*
УМОВИ ДОСТАВКИ
Доставка техніки “на господарство” виконується за рахунок замовника або самостійно замовником.
КОМУ МИ НЕ ПІДІЙДЕМО
На жаль, ми не зможемо задовольнити вашу потребу в заготівлі пивної дробини в полімерні рукава, якщо вам необхідно закласти до 100 т. Вартість логістики буде занадто висока і, врешті, заготівля стане не рентабельною для вас.
Ми не підходимо клієнтам, які не готові виконувати наші рекомендації напрацьовані за 15 років практики.
Якщо вам потрібно надати послуги з заготівлі пивної дробини в рукава “вже завтра” - це може бути неможливим. Графік виконання робіт в сезон сплановується мінімум на 2 тижні вперед.
ВІДГУКИ НАШИХ КЛІЄНТІВ
ТОВ “Молочні Роси”, зав. фермою Євген Мазур
Якщо необхідна якість та збереження, то це однозначно рукава. З досвіду рукав – приблизно до 3 % втрат в порівнянні з ямою - 15 %. Якщо говорити за сінаж, то за курган взагалі балачки немає - тільки рукава.
Ще з плюсів - площа перерізу невелика, відбираємо кожного дня і маємо свіжий корм. Мінуси – треба більша площа для розміщення рукавів, в порівнянні з ямою. Для відбору краще, щоб рукав був на бетоні, асфальті, ніж на грунті, бо грунт перетворюється в болото коли мокро.
ТОВ “Агро-С” МХП, зав.фермою Дмитро
Послугами дуже задоволені. Економічно вигідніше рукава.Якщо порівнювати в відходах, то рукав – 1-2%, проти ями 10-15 % , + збереженість та якість корму краще. Якщо говорити про силос, то в рукаві втрати – 1%, проти ями 10 %. Проблем в роботі не виникало, задоволені підходом хлопців.
СФГ Петровіт, директор Іван Драпогуз
Зацікавила технологія, захотіли спробувати. Якість корму приємно вразила, після 9-ти місяців зберігання. Відкрили рукав і все супер, відходів немає. Сподобався підхід менеджера Романа - все пояснив, розказав що потрібно підготувати - було легко працювати з хлопцями.
Якщо порівнювати технологію рукавів з ямою, то перевага це додатково збережені 10-15% корму.